Jeg heter Line Isabell - en stolt nordledning, som har forvillet meg til Forenbu i Bærum. Gift med Kristian og mamma til verdens herligste lille jente, Tiril Amalie (f.januar 2020). Jeg anser meg selv som en sprudlende, sosial og svært engasjert person. Og jeg er helt klart en livsoptimist.
I mars 2020 fikk dessverre mamma diagnosen tykktarmkreft med spredning. En forferdelig diagnose. Vi lever i den tro om at hun skal klare seg gjennom dette. Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for at sjansene skal være best mulige.
Etter å ha lest meg opp på temaet er jeg helt overbevist om at et godt kosthold vil kunne forebygge mot kreft, forbedre prognoser, gjøre at man tåler behandlingen bedre og kommer seg raskere etter behandling. Jeg tror heller ikke man skal undervurdere verdien av at kreftpasienter og pårørende føler de bidrar i kampen mot kreften - føle seg litt nyttig. Det kan være veldig godt for psyken. For oss har det i alle fall vært veldig viktig. Mange kreftpasienter får beskjed om å "leve som før". Det var ikke et alternativ for oss.
Det er ikke nødvendigvis de største kostholdsendringene som må til (selvfølgelig avhengig av hvilke utgangspunkt man har), men med relativt enkle grep kan kosten bli mye gunstigere.
Jeg er advokat. Jeg har verken bakgrunn innen ernæring, helsefag eller matfag. Jeg er bare en engasjert pårørende som ønsker å inspirere og motivere til at kreftpasienter har et kosthold som er gunstig i kampen mot kreften.
For mer informasjon om bakgrunnen for at bloggen ble opprettet vil jeg anbefale deg å lese det første blogginnlegget jeg skrev, og det finner du her.
Bloggen vil beskrive hvordan kostholdsendringer vi har valgt å gjøre basert på informasjonen som fremkommer i litteratur skrevet av kyndige mennesker. Jeg tar forbehold om at jeg har misforstått råd eller for feiltrykk. Mine primære kilder er bøkene "Mat mot kreft" skrevet av professor Rune Blomhoff, "Selvforsvar mot kreft" skrevet av lege Øyvind Torp og "Helserevolusjonen - veien til en antiinflamatorisk livsstil" skrevet av Maria Borelius. Jeg leser meg stadig opp på temaet, og vil dele tips og oppskrifter løpende på bloggen.
Hvis du ønsker å kontakte meg, kan du fylle ut kontaktskjemaet som du finner her.