Kreft og kosthold

En kostholdsblogg for deg som er rammet av kreft

Ovnsbakt laks med blomkål- og sellerirotpurré, persillerotchips og asparges

 

 

 

 

Du trenger (2 pers): 

 

  • 400 g laks
  • 1 pk (100 g) aspargestopper, ev. hele asparges
  • 1/2 sitron
  • 1 persillerot
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 sellerirot
  • 1 dl melk
  • Olivenolje eller rapsolje
  • ca 2 ts persille
  • ca 2 ts dill
  • 1 ts gurkemeie
  • litt salt og pepper
  • 1 ss smør

 

Bruk mest mulig økologiske grønnsaker.

 

Fremgangsmåte:

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). 

 

Kutt blomkål og sellerirot i mindre biter, selleriroten noe mindre enn blomkålen. La det koke til grønnsakene er møre (ca. 10 min). Hell av vannet. Ha i smør og melk. Kjør en stavmikser i kasserollen. Smak til med salt. 

 

Mens du venter på at grønnsakene skal koke seg møre legger du lakseskivene og aspargestoppene i en ildfast form. Hell over litt olje, og ha på salt, dill og persille. Skvis litt sitron over laksefiletene. Skjer resten av sitronen i skiver og legg oppå eller mellom lakseskivene. Stek laksen og aspargesen i ca 15 min. 

 

Skjer persilleroten i så tynne skiver som mulig. Ha litt olje i en stekepanne. Legg skivene av persilleroten utover i pannen. Strø gurkemeie, salt og pepper over skivene. Vend de i oljen flere ganger. Stek de til de begynner å bli sprø. Ha litt tørlepapir på et fat, og legg skivene oppå slik at de tørker. Husk at gurkemeie gjør alt gult, så unngå å få olje på benken. 

 

Bon appétit!

 

   

 

 

 

- Line Isabell