Du trenger (2 pers):
Bruk mest mulig økologiske grønnsaker.
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme).
Kutt blomkål og sellerirot i mindre biter, selleriroten noe mindre enn blomkålen. La det koke til grønnsakene er møre (ca. 10 min). Hell av vannet. Ha i smør og melk. Kjør en stavmikser i kasserollen. Smak til med salt.
Mens du venter på at grønnsakene skal koke seg møre legger du lakseskivene og aspargestoppene i en ildfast form. Hell over litt olje, og ha på salt, dill og persille. Skvis litt sitron over laksefiletene. Skjer resten av sitronen i skiver og legg oppå eller mellom lakseskivene. Stek laksen og aspargesen i ca 15 min.
Skjer persilleroten i så tynne skiver som mulig. Ha litt olje i en stekepanne. Legg skivene av persilleroten utover i pannen. Strø gurkemeie, salt og pepper over skivene. Vend de i oljen flere ganger. Stek de til de begynner å bli sprø. Ha litt tørlepapir på et fat, og legg skivene oppå slik at de tørker. Husk at gurkemeie gjør alt gult, så unngå å få olje på benken.
Bon appétit!
- Line Isabell